مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

الکتروریسی-پیل سوختی-7

 

الکتروریسی:

الکتروریسی یکی از تکنیک های ریسیدن از محلول پلیمری یا از پلیمر مذاب با استفاده از نیروی الکترواستاتیک است.الیاف الکتروریسی شده دارای قطر بسیار ظریف در مقیاس(نانومتر و میکرومتر)است که از روش های متداول ریسیدن بدست می آید.

در نتیجه می توانیم پارچه های بی بافت از الیاف بسیار نازک تولید کنیم.قطرهای بسیار ظریف باعث ایجاد  نسبت مساحت به حجم بالا و و خصوصیات بی همتا برای کاربردهای مختلف مانندفیلتراسیون،جداکننده،سیستم انتقال دارو،ساخت اعضای مصنوعی و غیره می شود.

دو دستگاه برای انجام الکتروریسی از پلیمر در شرایط محلول و مذاب در آزمایشگاه وجود دارد.از امتیازات محلول ریسی این است که امکان تولید الیاف بسیار ظریف در حدود 75 نانومتر تا 500 نانومتر وجود دارد.ویسکوزیته محلول های پلیمری پایین است.ویسکوزیته پایین امکان ازدیاد طول و تغییر شکل را آسان می کند.این  تغییر شکل راحت در محلول ریسی به دلیل ویسکوزیته پایین، باعث ایجاد ناپایداری در ازدیاد طول می شود که باعث ایجاد مشکل  در الکتروریسی می شود.

"تشکیل مهره" در جایی که قطر الیاف کاهش پیدا می کند این مهره ها به راحتی تشکیل می شوند.بنابر این تشکیل الیاف بسیار ریز با مهره های کمتر در طول قطر لیف بسیار سخت است.علاوه بر این تشکیل مهره ها باعث کاهش مساحت سطح و در نتیجه بدتر شدن محصول بی بافت نهایی خواهد شد.

برای محلول ریسی می توان از پلیمرهای مختلف همچون پلی وینیل الکل،پلی استایرن،پلی متیل متا کریلات و غیره استفاده کرد.کنترل زمان آزاد سازی نمونه و کنترل بار الکتریکی ازپارامترهای  اساسی در تشکیل مهره ها در محلول ریسی است.

در ذوب ریسی پلیمر در سرنگ مخصوص قرار می گیرد و دما را تا  نزدیک دمای شیشه ای شدن و یا نقطه ذوب نمونه افزایش می دهیم.نانوالیاف تشکیل شده از ذوب ریسی نسبت به محلول ریسی ضخیم تر است.


نانوالیاف الکتروریسی شده کاربردهای فراوانی دارند .برخی از این کاربردها عبارتند از: استفاده در وسایل فیلتراسیون ، تولید داربست های نانو جهت مهندسی بافت ، انتقال دارو ، ترمیم زخم ، ایمپلنت های پزشکی ، دندانپزشکی ، منسوجات ضد آب و سنسورها.

نه تنها مواد پلیمری ، بلکه بسیاری از اکسیدها نظیر TiO2 نیز توسط روش دو مرحله ای الکتروریسی می شوند. در این روش ابتدا اکسید فلزی را با کریر پلیمری الکتروریسی می کنند و سپس مواد آلی را بوسیله ی فرآیند آهکی شدن از آن خارج می کنند.



بعد<<صفحه>>قبل
1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13




درمورد کاربرد نانوالیاف در پیل سوختی بیشتر بخوانید:


>>روش تولید الکترولیت متخلخل بر پایه نانوالیاف کربن برای استفاده در پیل سوختی پلیمری


>>Nanofiber Network Composite Membranes for Proton Exchange Membrane Fuel Cells


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد