مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک
مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

مهندسی نساجی گیلان:. گیل تکس

سایت تخصصی نساجی و پوشاک

کشش سطحی

•     مقدمه
آزمایش کشش سطحی آزمایش بسیار مناسبی است که دستگاه اندازه کیری آن نسبتاّ ساده می باشد . روشهای متفاوت و گوناگونی برای اندازه گیری کشش سطحی وجود دارند که برخی از آنها عبارتند از بالا آمدن سیال در لوله موئین ، ورقه غوطه ور در سیال و … . اما در تمامی روشهای فوق دانستن زاویه مایع و جامد لازم و امری است ضروری . در مقابل روش دیگری موجود است که حداکثر فشار حباب نامیده می شود و در آن هیچ احتیاجی به زاویه بین مایع و جامد نیست و در مقایسه با سایر روشها نیز رضایت بخشتر و مقبولتر می باشد .
روش مذکور اولین مرتبه در سال 1851 میلادی توسط سیمون مطرح گردید و بعدها بوسیله افراد دیگری از جمله سـادن بسط داده شد و در سال 1892 میلادی نیز کـانتـر ، یک تئوری ارائه نمود و در یال 1915 میلادی نیز شوردینگـر با ارائه اصلاحیه ای برای تغییر شکل حباب در این تئوری آنرا اصلاح وثابت  نمود . و در پایان نیز سـادن یک جدول از آزمایشات BashForth & Adams   تهیه و ارائه نمود .

هدف از انجام این آزمایش :
تعیین کشش سطحی یک سیال بر اساس داده های تجربی

•    اصول نظری
در این آزمایش هوا (هر گاز دیگری نیز میتواند مورد آزمایش قرار گیرد)
از طریق لوله تا زمانیکه یک حباب کروی شکل در داخل آب ( مایعات دیگر نیـز میتوانند مـورد استفـاده قرار گیرند ) تشکیل شود ، جریان می یابد . فشـار هـوای داخل حباب P با قطر 2r و کشش سطحی  رابطه ای بصورت روبرو دارند :
                                  
در ابتدا زمانیکه حباب دارای شعاع بزرگی است و فشار لازم برای نگاه داشتن آن کوچک است ، افزایش فشار ورودی هوا باعث رشد حباب و در نتیجه کوچکتر شدن شعاع آن می گردد . این امر ادامه می یابد تا هنگامیکه به یک نیمکره تبدیل گردد . اگر بهمین ترتیب اندازه حباب افزایش یابد شعاع مجدداّ شروع به افزایش میکند و بنابراین فشاری که لازم است تا حباب را در جای خود نگاه دارد از فشار وارده از طرف حباب کمتر شده و در نتیجه حباب به سرعت منبسط گردیده و به طرف سطح آب حرکت میکند  و در این سطح متلاشی میگردد . لذا سطح کاملاّ جدیدی برای هر حباب تشکیل میگردد و گاز ورودی از یک سیستم کاملا بسته وارد می شود .
•    شرح دستگاه آزمایش
 این دستگاه از شیشه ساخته شده است و در آن می بایست که الزاماّ قسمت تشکیل حباب کاملاّ تمیز و شفاف باشد . سیال مورد آزمایش که آب میباشد و کشش سطحی آن می بایست اندازه گیری گردد در ظرف ریخته شده و دیگر قسمتهای دستگاه را از هوا پر می نمائیم .در این آزمایش تنظیم حباب زمان زیادی بطول می انجامد تا محل تشکیل حباب و شعاع آن کاملاّ مشخص گردند .

این گزارش کار را دانلود کنید:

حجم:363 کیلوبایت

دانلود


مطالب مرتبط:

بررسی نیروی هیدرو استاتیک وارده به سطوح مسطح غوطه ور در سیال غیر



نظرات 1 + ارسال نظر
ابوذر نزاعی پنج‌شنبه 26 فروردین‌ماه سال 1395 ساعت 12:40 ق.ظ

مرسی
مفید بود
پایدار باشید

ممنون از شما

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد